GRIRO este producător de echipamente complexe de înalta calitate pentru rafinării, industria petrochimica, chimica și îngrășăminte, petrol și gaze, centrale termice și pentru alte industrii conexe.

Tradiția de 120 de ani in aceasta industrie plasează GRIRO printre producătorii de echipamente de top din întreaga lume.

ISTORIA GRIRO PE ANI

1897 Ia ființa compania “Atelierele Grivița” (Atelierele Centrale Cai Ferate) care repara locomotive cu aburi și vagoane de cale ferată.
1941 Ateliere pentru producția și reparația de material rulant pe perioada celui de-al 2 lea război mondial.
1945 In timpul regimului comunist, compania a fost redenumita “Grivița Roșie” și s-a ocupat in continuare de repararea locomotivelor cu aburi și a vagoanelor cu 4 osii.
1961 Fabrica a fost modernizata și dezvoltată prin înființarea diviziei de producție a echipamentelor pentru procese tehnologice.
1968 Compania “Grivița Roșie” a devenit producător independent de echipamente de procesare.
S-a obținut prima autorizare ASME. S-a asimilat proiectarea și producerea de vase de presiune conform standardului ASME.
1979 Implementarea unui nou atelier pentru producerea de ”Reactoare cu perete gros şi Prese pentru fabricatie anvelope”.
1982 Inaugurarea atelierului “Camera curată”, dedicat fabricaţiei echipamentelor de producție din materiale şi cu destinaţii speciale.
1986 Obtinerea autorizaţiei pentru proiectarea și producerea de vase de presiune inclusiv mărcile “U” și “U2”.
1990 După căderea regimului comunist, “Grivița Roșie” a fost restructurata și a devenit o societate pe acțiuni cu numele de “GRIRO”.
1993 GRIRO a fost autorizata de TÜV să proiceteze şi să fabrice echipamente in concordanta cu cerintele AD Merkblatt pentru distribuție in Germania & EU.
1995 GRIRO a obtinut certificatul ISO 9001.
1998 GRIRO a primit autorizarea ASME pentru marca “S” care i-a permis pătrunderea pe alte piețe internaționale.
2000 GRIRO a obținut Licența “Safety Quality” pentru exportul de vase de presiune staționare in R. P. Chineza.
2003 GRIRO a fost autorizata sa proiecteze și sa producă cazane și vase de presiune conform PED 23/97/EU Modul H & H1.
2004 GRIRO a obținut o licența suplimentara pentru producția de echipamente speciale pentru vase de presiune (clasa A1 și A2) și piese pentru cazane clasa a pentru Republica Populara Chineza.
2005 GRIRO a devenit o companie privata prin investiții ale unor investitori internaționali și locali.
A fost implementat un program de investitii de 5 ani, pentru înnoirea si modernizarea echipamentelor pentru fabricatie (ex. sudare, roluire, CND şi altele).
2007 A fost adăugată o noua capacitate de producție pentru tabla expandata.
2008 Noi investiții: GRIRO începe o noua fază în modernizare a fabricii.
2009 GRIRO achiziționează un valţ cu 4 role cu comanda numerica.
2010 Devin operaționale noi proiecte la cheie (ex. tratarea apei, energie regenerabila, etc.).
Controlul calității: GRIRO face noi investiții in aparatura noua pentru controlul calității. Produsele sunt scanate prin mai multe metode, inclusiv endoscopie, radiografie (RP) și TOFD.
2011 GRIRO implementează softul ERP (Planificarea Resurselor Întreprinderii).
2013 Proiectul Management: GRIRO implementează un nou departament de management a proiectelor care îmbunătățește substantial comunicarea și relațiile cu clienții.
2015 GRIRO a fost autorizata sa proiecteze și sa producă cazane și vase de presiune conform PED 2014/68/EU Modul H & H1.
2017 GRIRO a devenit un brand de înalta calitate in proiectarea și producția de echipamente pentru înalta presiune și schimbătoare de căldura pentru industria de petrol și gaze, industria chimica, petrochimia, rafinarea petrolului, energie și alte industrii conexe.

Repararea Locomotivelor și Vagoanelor în 1897

Atelierele Grivița – Sala de Fierărie în 1897

Grivița Roșie – Extensiile Fabricii în 1961

Grivița Roșie – Turnul de Birouri, deschis în 1968